Eveniment fotografic în Iasi

Expoziția de fotografie "I Norge"

Ionuț Rebegea 
Vernisaj - Luni, 26 octombrie 2015

 

 

 https://www.facebook.com/events/175530216123158/

 

===============================================

Expoziţia colectivă de fotografie: "Urban"

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi
Clubul Fotografilor Iaşi
Galeria de artă “La Gard”
Bulevardul Carol I, Parcul Copou, Iaşi


Expoziţie de fotografie

“Urban”

Expozanți:

Adriana Tofănescu, Claudiu Bîrliba, Codrin Popescu, Constantin Cabiniuc, Constantin Ciobanu, Constantin Ciofu, Cristi Țibu, Cristina Boengiu, Dorian Butnaru, Eugen Anghel, Florin Aioanei, Ionuț Rebegea, Mihaela Burlacu, Nicu Apostu, Marius Balan, Raluca Damian.

 


Trăim vremuri agitate în care principalul scop al omului de rând este să ajungă într-un timp cât mai scurt de la punctul A la punctul B, de la punctul B la punctul C și în final, de la C la A. Zi de zi aceeași rutină amețitoare eutanasiază orice tentativă de revoltă față de mersul “firesc” al lucrurilor. Aproape nimeni nu își mai permite să observe, să perceapă, să analizeze ce se întâmplă în jur pentru simplul motiv că nu există timp. Aglomerația din trafic, programul încărcat și disperarea continuă de a ajunge la timp la serviciu, la bancă, la farmacie, la întâlnirea de afaceri cu clientul cel mare, la curățătorie, la service-ul auto și la hypermarket exclud în totalitate posibilitatea de a realiza și altfel de activități.


Cu toate acestea, există și oameni care au înțeles și au conștientizat acest lucru și din dorința de a se ridica din starea de pasivitate în care au căzut împreună cu restul lumii, au hotărât să deschidă ochii și să documenteze în felul lor viața cotidiană ce se desfășoară printre blocuri, mașini și animale fără stăpân. Acești oameni își rup din timpul lor atât de limitat pentru a capta viața în imagini din perspectiva individului ca spectator-participant. Ei se strecoară cu grijă printre concetățenii lor reticenți și suspicioși la văzul instrumentelor de lucru și încearcă cu încăpățânare să surprindă stări și reacții reale pentru că știu că acele stări și reacții sunt adevărata comoară a strădaniei lor.

Clubul Fotografilor Iași vă invită marți, 23 iunie 2015, la ora 18:30, să vedeți și să ascultați ce au de spus 16 oameni cu perspectivă despre mediul urban, atât local cât și extern. Veniți să înțelegeți de ce au ales acești oameni să privească lumea în modul lor diferit și ce anume îi determină să își “piardă” timpul pe străzi. Rupeți două ore din timpul vostru limitat și profitați de una din puținele șanse de a vedea ipostaze mai mult sau mai puțin obișnuite dintr-o perspectivă pe care nu ați mai întâlnit-o și poate că nu o veți mai întâlni niciodată. Intrarea este liberă, iar locuri există pentru toată lumea. 

Vă așteptăm!

 
Vernisaj: marți, 23 iunie 2015, ora 18:30, Sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Perioadă expoziţională: luni, 22 iunie 2015 – sâmbătă, 11 iulie 2015
Program de vizitare: Non-stop  
Text și organizare: Ionuț Rebegea 
Partener: “Cosmos Foto Digital” – Braşov

 URBAN este si pe Facebook


  ==========================================

 

 

 

 “Iluzii și aluzii” 

 Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Clubul Fotografilor Iași
Bulevardul Carol I, Parcul Copou
Iluzii și aluzii
Expoziție colectivă de fotografie
Galeria de Artă “Labirint”
Expun:
Ioan Apetrei, Nicu Apostu, Claudiu Bîrliba, Cristina Boengiu, Melania Cuchi, Constantin Ciobanu, Constantin Ciofu, Vlad Colotilă, Raluca Damian, Larisa Maxim, Adrian Purice, Petronela Șerbănescu, Sorin Untu, Cristian Vidrașcu, Oana Zobu
Perioada expozițională: 11 mai 2015 – 30 mai 2015
Vernisaj: Luni, 11 mai 2015 ora 18:30
Program de vizitare: Luni-Vineri între orele 8:00 – 18:00
Sexul vinde în această lume mai ales prin simțul văzului și drept urmare și prin intermediul fotografiei. Umane sau non-umane, exemplele folosite sunt numeroase. O fotografie bine “construită” poate fi o… iluzie sau o aluzie suficientă pentru a crea impulsul de a achiziționa un produs. Cumpărarea impulsivă, bazată pe aluzii sexuale, devine tot mai frecventă.
Fără pretenţia de a avea o tentă ştiinţifică, expoziţia de faţă cuprinde 57 de fotografii realizate de către 15 membri ai Clubului Fotografilor Iaşi. Ea încearcă să ofere privitorului exemple non-umane, care surprind prin încadrare, culoare şi formă aspecte ce “ating” vizual fizicul uman şi, la nivel de intelect, percepţia şi discernământul privitorului.
Expoziția încearcă să fie atât un protest, cât și o perspectivă diferită asupra asaltului sexualității în viața noastră prin toate mijloacele posibile. Totul este în mintea și în inima noastră. 

Dar dincolo de tot și de toate suntem Suflete!
(Text realizat de Constantin Ciobanu și Claudiu Bîrliba)
Afiș realizat de Florin Aioanei